Assistansanordnarna

~ Branschorganisationen för större och värdegrundsbaserade anordnare av personlig assistans ~


Ministerns uttalande djupt olyckligt


2015-10-21. Mitt i den djupaste flykting- och migrationskrisen i efterkrigstidens Europa pekar finansminister Magdalena Andersson ut den statliga assistansersättningen, en del av vårt gemensamma försäkringssystem som något som får stå tillbaka.

Assistansanordnarnas ordförande Cecilia Blanck reagerar kraftigt.

-Det var en djupt olycklig koppling mellan två helt skilda åtaganden för den svenska staten. Att ställa utsatta grupper mot varandra är en usel strategi, om man har målet att utjämna klyftor och öka solidariteten mellan människor. Resultatet blir istället ytterligare spänningar och ökad risk för hatbrott mot båda grupperna, säger Cecilia Blanck. Lyssna på finansministerns uttalande på sr.se/ekot