Assistansanordnarna

~ Branschorganisationen för större och värdegrundsbaserade anordnare av personlig assistans ~


Efterskottsbetalningar riksdagsfråga

Publicerad 6 november 2015 i Första sidan, Nytt från andra organisationer.

2016-11-05. Försäkringskassans förslag om efterskottsbetalningar av efterskottsbetalningar rör upp känslorna även bland riksdagsledamöter.  Både folkpartisten Bengt Elisson och moderaten Sofia Fölster kräver i var sin interpellation att ansvarig minister Ås Regnér ställer sig till förändringen. Bengt Eliasson skriver i sin interpellation att det är märkligt att Försäkringskassan föreslår förändringarna trots att vare sig regering eller riksdag efterlyst dem. Han menar att effekten av förslagen blir att de med allra största behov inte kommer kunna använda sig av assistansersättningen som den var tänkt. Sofia Fölster vill att Åsa Regnér redogör för vilka konsekvenser förslaget får för småförtagare i branschen. I slutet av november ska frågan debatteras i riksdagen. Läs mer på www.riksdagen.se